lördag 1 maj 2010

Var hälsad ljuva maj

Ja, så har vi gått in i maj redan, kan inte fatta det. Var ju nyss som jag satt och förbannade kylan som inte ville släppa greppet om oss i jan/feb, golven härhemma var svinkalla och det kändes som en evighet sen man sett solen. Visserligen har inte månaden börjat med nåt riktigt fint väder, men inte heller har det varit så dåligt och så mycket regn som de förutspådde hittills i helgen. Somnade gott till regnet som slog på taket inatt!

Förkylningen har tagit om på Selma eller så är det inte samma som i slutet av förra veckan då hon hade feber 1,5 dag. Nu har honn istället varit täppt i näsan i några dagar, och igår fick hon snuva och låter lite hes och hård i halsen. Har försökt förebyggt med bricanyl inför natten, vet inte riktigt hur verksamt det är på hosta men bara att hoppas eftersom det är det enda vi får i henne i medicinväg.
Har sjävl haft ont i halsen och Tommy går omkring och småhosthackar.

Igår hade vi Syrran med familj här på mat, kan inte säga att jag bjöd dem på mat för de hade med sig nästan lika mycket själv. Måste säga att det är så underbart gott med grillat älgkött, så ni som inte provat måste göra det om ni får tag i sånt kött.
Åkte efter många om och men förbi majbrasan vid Lomtjärn igår, men klev inte ur bilen. Tyckte det var alldeles för kallt, otrevligt med alla fulla fjortisar och rökigt då deltidsbrandmännen från trakten till slut fick släcka brasan då den tog sig lite för mycket.

Idag har vi haft en lugn och mysig helgdag. Kom ner vid 09, åt frukost, duschade/klädde oss och åkte till Fränsta för att hämta ut ett paket från Jotex på Ica. På vägen hem stannade vi till hos familjen Lindström/Larsson i Klöstre, fick lite fika och Selma fick busa lite med kusinerna (-s leksaker).

Nu sitter Semlan i badet och strax därefter ska vi börja med kvällsrutinerna. Därefter hoppas jag på att vi hinner se åtminstone en av filmerna vi hyrde, och få lite helgmys, något vi gick miste om förra veckan.

0 kommentarer:


Klicka på bilden

Kategorier

Bloggintresserade

Bloggdesign